sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Keväinen tahti tassuissa

Jotenkin runosuoni ei syki, vaikka kuinka yrittää kaivaa tekstiä itsestään ulos, mutta yritetään. Vaihteleva kevätsää tuntuu vievän valtavan määrän energiaa, kun koskaan ei tiedä saako nauttia auringonpaisteesta vai joutuuko keskelle raekuuroa ja lumimyrskyä.

Viikko sitten kävästiin molempien poikien kanssa HSKH:lla epiksissä ja Colhun kanssa napattiin nollaradalta kolmas sija! Talven aikana ollaan käyty nyt yhteensä viisi kertaa möllikisoissa ja neljä kertaa ollaan tehty nollarata ja kolme kertaa sijoituttu toiselle sijalle ja nyt tuli kolmas sija. Kisatilanne alkaa siis olemaan hallinnassa melko hyvin ja Colhukin malttaa kierroksiltaan keskittyä hyvin ohjaukseen.
Huscon kanssa osallistuin supermölleihin, joka osoittautuikin lähinnä putkiralliksi. Tämä hieman harmitti sillä Husco olisi varmasti selviytynyt jo mölliradastakin. Husco oli toista kertaa "kisaamassa" ja nyt odotti lähdössä nätisti ja sekoili radalla paljon vähemmän kuin mitä alkuun epäilin! Oikein hyvä kokemus Huscolle, joka on viimeisen kolmen kuukauden aikana saanut lajiin muutenkin hyvän otteen. Nyt treenikerrat ovat tasaisempia, eikä enää tarvitse ennen treeniä miettiä, että mitäs se diktaattori tällä kertaa keksiikään.
Talvikauden treenien päättäjäiset menivät taas ihan päin persettä, koska olin itse todella väsynyt, enkä keskittynyt yhtään siihen mitkä olisivat olleet hyviä ratkaisuja koirien suhteen. Se kyllä kirpaisi syvältä ja aika pitkälti otti sisimmästä seuraavat pari päivää. Ehkä se jotenkin vei ilon sunnuntain onnistumisesta. Väsyneenä ei pitäisi treenata, koska silloin ei osaa olla reilu koiralle. Itsestä puhumattakaan. Noh onneksi talvikauden treeneissä olemme edistyneet ihan kohtuullisesti, virallisia kisoja  Colhun kanssa viivästyttää vielä kepit, sekä epäröiminen A-esteen suhteen. Ollako juoksu A vai ei. Kas siinä pulma. Omatoimisesti pitäisi ehtiä treenaamaan entistä useammin, kerran kahdessa tai kolmessa viikossa ei oikein riitä viikottaisten ryhmätreenien rinnalle. Aloin myös epäröimään miksi otin ryhmäpaikan kesälle, kun järkevästi ajatellen olisin voinut käydä omitoimisesti treenaamassa niitä tärkeitä juttuja ja aina tasaisin väliajoin ottaa jonkun arvioimaan tekemistämme ja pitämään yksäreitä.
Mutta ehkä kesä tuokin tullessaan vielä enemmän kehittymistä ja jos vaikka kesän lopulla päästäisiin korkkaamaan ne viralliset.


Ainiin ja käytiin me Berliinissäkin muutaman päivän reissulla! Matka oli 30-vuotis syntymäpäivälahja mieheltäni. Saksassa asuessa ehdimme jonkin verran kiertelmään sitä ristiin rastiin, mutta omasta asuinpaikastamme kauempana olevia suurkaupunkeja ei ehditty kiertämään. Berliini oli oikein mielenkiintoinen paikka kulttuurin ja historian ansiosta ja paljon mielenkiintoisia paikkoja riitti nähtäväksi.
Kävelimme hurjia määriä joka päivä, mutta eniten mieleen jäi Zoologischer Gartenin virtahevot. Vaikka vieralinen eläintarhoissa aina hieman epäileväsellä mielellä, niin sitäkin enemmän mieltä lämmittää kun näkee eläimiä jotka ovat tyytyväisiä olotilaansa. En ole ikinä missään nähnyt virtahepoja ja ne olivat aivan valtavia. Kunnon tankkereita. En lähtisi kyllä kilpasille sellaisen kanssa.  Kauniista eläintarhasta huolimatta pieni surumielisyys hiipii tiettyjen eläinten kohdalla kyllä mieleen.
Lisähämmennystä aiheuttaa myös se, että Berliinissä on kaksi valtavaa eläintarhaa aivan toistensa naapurissa.
Toinen mainittavista paikoista oli sotaraunoista kasatun kukkulan päälle rakennetun hylätyn sääaseman tutkiminen. Sääasema oli aikoinaan kuulunut jenkeille, mutta lopulta sieltä oli paljastunut kokonainen salakuuntelukeskus. Vanha sääasema kohoaa hylättynä vihreän metsän keskellä ja tontti on ilmeisesti jonkin ykistyisen ihmisen omistuksessa. Suosittelen kyllä jokaiselle tätä pientä seikkailua jos tykkää autioituneista kohteista! Suosittelen Berliiniä kyllä muutenkin matkakohteeksi.
Treenailun ja matkailun ohella olen käynyt testaamassa lisää uutta objektiiviani, josta jo aiemmin kirjoittelinkin  ja olen kyllä aivan rakastunut siihen. Edelleen! :D Lopussa omakuva jota ei tosin ole kyseisellä obuskalla kuvattu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti